‘Regie ontbreekt bij bouw distributiecentra’

Gebiedsontwikkeling 22 mei 2019

Nederland wordt in rap tempo volgebouwd met distributiecentra, maar er ontbreekt een visie. De spreiding is namelijk niet goed, en bovendien zijn er helemaal niet zoveel nodig, waarschuwt ’s werelds grootste vastgoedinvesteerder CBRE Global Investors.

‘De groei is zo enorm, dat nu overal wordt gebouwd’, zegt Michael Hesp van CBRE Global Investors. Probleem daarbij is volgens hem enerzijds dat er gebouwd wordt op plekken waarbij je je kunt afvragen of de vraag toekomstbestendig is. Anderzijds worden moeilijker te ontwikkelen locaties, zoals verouderde bedrijventerreinen, nog niet herontwikkeld en geïntensiveerd. Een gebrek aan visie en regie, dus.

Ook Ruud van Heugten, directeur van Greenport Venlo, ziet dat de groei van de distributiecentra heel hard gaat, maar, zegt hij, met de huidige ontwikkelingen is er ook veel meer ruimte nodig. Hij ziet wél een – zij het beperkte – visie, maar hij ziet ook dat veel gemeenten en provincies de neiging hebben om allerlei gaatjes en hoekjes op te vullen met mooie, nieuwe distributiecentra. Het is aan het Rijk om de spreiding beter te coördineren, zegt hij.

Bron: ANP via BNR (20 mei 2019)

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze studieadviseurs?