Pilot Regelhulp evenementenvergunning

Algemeen 27 februari 2018

De RVO.nl onderzoekt samen met de gemeenten Drimmelen, Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam of een Regelhulp evenementenvergunning de dienstverlening aan ondernemers kan verbeteren. Een Regelhulp is een interactieve vraagboom die de ondernemer helpt bij het ontrafelen van (complexe) wet- en regelgeving.

Met een Regelhulp evenementenvergunning krijgen ondernemers advies op maat en een overzicht van de benodigde vergunningen.

Planning
Begin maart wordt de ontwikkelde Regelhulp evenementenvergunning in gebruik genomen door de vier gemeenten. Daarna wordt het gebruik onderzocht. De verwachting is dat voor de zomer de eerste resultaten bekend zullen zijn.

Achtergrond
Sinds 2017 ontwikkelt RVO.nl vanuit het Expertisecentrum Regelhulpen digitale hulpmiddelen die de ondernemer inzicht geven in complexe wet- en regelgeving.

Omdat vraagstukken vaak te divers en complex zijn om als gemeente zelfstandig op te pakken, hebben gemeenten de wens geuit om op uitvoeringsgebied meer gezamenlijk op te trekken. VNG Realisatie helpt gemeenten daarbij door ze te ondersteunen bij het bundelen van kennis en expertise, zodat zij gezamenlijk hun gemeentelijke uitvoering kunnen verbeteren.

Bron: Digitaleoverheid.nl (27 februari 2018)

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze studieadviseurs?