Overname Geoplan door Berghauser Pont Mediagroep

Algemeen 20 januari 2021

20 januari 2021

De Berghauser Pont Mediagroep en Freia Groep maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Geoplan door de Berghauser Pont Mediagroep.

Geoplan is al ruim 40 jaar een gerenommeerd opleidingsinstituut op het gebied van het omgevingsrecht. Geoplan biedt vakinhoudelijke cursussen en opleidingen aan, gegeven door docenten uit de praktijk. Het bedrijf zetelt in Leusden.

De Berghauser Pont Mediagroep (BPM) is een snelgroeiend mediabedrijf dat zich richt op professionals met een hart voor de publieke zaak. Het omgevingsrecht is van oudsher de basis van onze cursussen en boeken. De portefeuille van Geoplan sluit naadloos bij aan bij het bestaande aanbod en versterkt de leidende marktpositie van Berghauser Pont Academy. BPM is ook uitgever van de kennisportals Omgevingsweb en Klimaatweb die maandelijks meer dan 100.000 professionals werkzaam binnen deze terreinen bereiken. Door de overname van de cursussen en opleidingen van Geoplan heeft de omgevingsdomein professional nu nog meer mogelijkheden om zijn kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Eelco Themans, algemeen directeur Freia Groep: “Freia Groep heeft een duidelijke focus op opleidingsbedrijven die langer lopende programma’s aanbieden, die een combinatie zijn van persoonlijk leiderschap en expertise ontwikkeling. Ondanks dat Geoplan een prachtig bedrijf is, sluit zij onvoldoende aan bij onze focus, omdat Geoplan sterk is in cursussen die vooral gericht zijn op het vergaren en toepassen van kennis. Vandaar dat Freia besloten heeft om Geoplan onder te brengen bij een organisatie die wel de kansen kan benutten die er in het specifieke domein van omgevingsrecht liggen. Ondanks dat afscheid nemen pijn doet, zijn wij ervan overtuigd dat zowel Geoplan, Berghauser Pont Academy als Freia Groep hier sterker van worden.”

Ronald Koppers, directeur van Berghauser Pont Academy: “Geoplan is een van de belangrijkste spelers in de markt voor opleidingen binnen het gebied van de fysieke leefomgeving en is een sterk merk. Met deze overname breiden wij enerzijds ons portfolio verder uit binnen specifieke deelterreinen waarin wij nog niet heel actief waren en denken we bovendien veel synergie te kunnen creëren op het gebied van online leren. Ons audiovisuele team kan daarbij van grote waarde zijn. We zien met de overname van dit bedrijf een mooie toekomst voor ons met een versnelde groei van onze opleidingentak”

Berghauser Pont Academy gaat de activiteiten van Geoplan het komende jaar fasegewijs integreren in haar eigen portefeuille.

Meer informatie:

Berghauser Pont Mediagroep
Ronald Koppers
Directeur
ronald@berghauserpont.nl
06 11 88 08 59

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze studieadviseurs?