Nuenen in hoger beroep over kosten opruimen drugsafval

Bodem 1 februari 2018

De gemeente Nuenen gaat in hoger beroep in een kwestie over de kosten van het opruimen van drugsafval. De gemeente probeerde de kosten in rekening te brengen bij de eigenaar van de grond waar het afval werd gedumpt, maar verloor eind vorig jaar een rechtszaak die de getroffen inwoner had aangespannen.

De rechter in Den Bosch bepaalde dat onschuldige grondeigenaren niet de dupe mogen worden en dat de overheid moet betalen als opruimen een algemeen belang dient. Naar de uitspraak was reikhalzend uitgekeken, omdat er tot dusver geen of weinig uitspraken zijn over de kosten van drugsafvaldumpingen op particulier terrein. ‘We gaan voor onszelf, voor een volgende keer maar ook voor de rest van het land in hoger beroep. We zijn benieuwd naar het oordeel van de Raad van State’, zei een woordvoerster woensdag.

De getroffen Nuenenaar erfde van zijn vader een stuk grond waar binnen een jaar tijd twee keer drugsafval werd gedumpt. Op 28 september 2016 werd in het weiland een busje met drugsafval in brand gestoken en op 8 augustus 2017 werden ongeveer veertig vaten gedumpt en ook in brand gestoken. De daders werden niet gevonden. De gemeente liet de gevaarlijke troep in beide gevallen onmiddellijk opruimen voor een bedrag van in totaal ongeveer 45.000 euro.

Bron: Gemeente.nu (31 januari 2018)

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze studieadviseurs?