Docent aan het woord: Eelco de Jong

Natuur 29 mei 2018

Omdat we de relatie tussen onze deelnemers en docenten belangrijk vinden stellen we ditmaal aan u voor: Eelco de Jong, docent bij onder andere de basis- en verdiepingscursus Natuurwetgeving en Ecologie.

“Nadat ik in Groningen ben afgestudeerd ben ik via een omweg in de advocatuur terechtgekomen. Ik ben in 2002 als advocaat begonnen bij Nysingh advocaten in Arnhem. Inmiddels heb ik samen met een aantal collega’s een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in vastgoedrecht. Ik neem daar samen met Ineke van Leeuwen het omgevingsrecht voor mijn rekening en houd mij meer in bijzonder bezig met milieurecht, waaronder natuurwetgeving, en nadeelcompensatie.

Het leuke van het omgevingsrecht is dat het nooit hetzelfde is. Elke paar jaar is er weer een nieuwe fundamentele herziening. Dat is natuurlijk (een beetje) gekheid, omgevingsrecht gaat over onze leefomgeving, individuele belangen tegenover collectieve  belangen. Dat spel maakt het nog elke dag een plezier om in het omgevingsrecht werkzaam te zijn.

Waar een ieder die in het omgevingsrecht werkzaam het komende jaar op de hoogte moet zijn is ten eerste de omgevingswet, ten tweede de omgevingswet en ten derde de omgevingswet. Bij een dergelijke grote herziening is het cruciaal om al tijdig kennis op te doen wat er gaat veranderen en hoe daar in de praktijk op ingespeeld kan worden.

Elke cursusinstituut heeft eigen signatuur. Wat mij aanspreekt bij Geoplan is de betrokkenheid bij het ‘product’; om het cursisten naar de zin te maken is geen moeite te veel.”

Eelco de Jong, Advocaat bij ZYPP Advocaten en Geoplan docent voor onder andere de Basiscursus Natuurwetgeving en Ecologie en de Verdiepingscursus Natuurwetgeving en Ecologie.

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze studieadviseurs?