Heeft u vragen? Bel met Kristian Koster op 033 - 422 99 70

Greep op bewonersbijeenkomsten

In vier stappen naar succesvolle bewonersbijeenkomsten

De emoties kunnen hoog oplopen tijdens bewonersbijeenkomsten. Bijvoorbeeld wanneer de gemeente een AZC wil openen, of een weg door een natuurgebied wil aanleggen. Soms wordt de sfeer zo grimmig dat de ME moet ingrijpen. Hoe houdt u dit soort emoties in toom?

  • Hoe hoge verwachtingen in realistische resultaten te vertalen
  • Kennis van onderhandelingsprocessen in de publieke sfeer
  • Communicatietips voor omgaan met burgers

Inhoud

De overheid wil graag betrokken burgers. Maar zij voelt ook de druk om projecten op tijd, binnen budget en binnen beleidskaders uit te voeren. Burgers en actiegroepen worden mondiger en stellen steeds vaker eisen waar overheden vaak geen budget voor hebben. Dit koorddansen tussen burgers en overheid vraagt om communicatieve vaardigheden en kennis van onderhandelingsprocessen.

De tweedaagse training ‘Greep op bewonersbijeenkomsten’ helpt je in vier stappen naar succesvolle bijeenkomsten. Je leert constructieve gesprekken te voeren met actievoerders. Hoe je emoties in toom houdt. En hoe je hoe hoge verwachtingen vertaalt in realistische resultaten. Niet alleen krijg je praktische interactieve oefeningen. Ook krijg je tips uit de praktijk over strategie, werkvormen en communicatie met kritische burgers en belangengroepen. Zo krijg je grip op je projectomgeving.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor projectleiders en inhoudelijk deskundigen van overheden en adviesbureaus die moeten optreden op bewonersbijeenkomsten. De training is ook een verrijking voor organisatoren van bijeenkomsten die werkzaam zijn bij rijk, gemeenten, provincies, overheidsdiensten, woningcorporaties, bedrijven of adviesbureaus.

Cursusdagen

Voorjaar 2019

  • woensdag 15 mei
  • donderdag 16 mei

Programma

Dag 1
Introductie en inleiding
Een goede organisatie als basis
De basistechnieken: tips en praktische oefeningen
Constructieve werkvormen

Dag 2 
Communicatiestijlen
Omgaan met archetypes
Oefeningen: de bewonersavond in Oudwijk
Omgaan met incidenten

Docent

  • drs. V.J. (Victor) Coenen is werkzaam bij Witteveen+Bos in Den Haag, waar hij binnen- en buitenlandse projecten op het gebied van omgevingsmanagement leidt.

Wilt u meer informatie?
Download dan onze brochure

Geoplan

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze studieadviseurs?