Actualiteiten omgevingsrecht

Uitgebreid stilstaan bij de meest recente ontwikkelingen in het omgevingsrecht

Het stelsel van het omgevingsrecht blijft volop in beweging. Op veel deelgebieden volgt de jurisprudentie elkaar op, terwijl milieu en het ruimtelijk bestuursrecht steeds meer met elkaar verbonden raken. Voor een ieder werkzaam in het vakgebied is het zaak om goed bij te blijven.

  • Actuele jurisprudentie RO, bouw- en milieurecht
  • Gevolgen voor de praktijk
  • Gevolgen van ontwikkelingen in de praktijk
  • Stand van zaken Omgevingswet

Inhoud

Belangrijke recente ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld de diensten­richtlijn, de ontwikkelingen rond stikstof, PFAS en de kruimelgevallenregeling. Ook worden verschillende beleids­velden meer op elkaar afgestemd. Milieu en ruimtelijke ­ordening zijn richting de Omgevingswet steeds meer met elkaar verbonden. Onderwerpen als water, geluid, externe veiligheid, natuurbescherming en luchtkwaliteit zijn van grote invloed op het ruimtelijke beleid en de regelgeving.

Reden genoeg om geregeld uitgebreid stil te staan bij alle ontwikkelingen. Om weer overzicht te krijgen voor de gevolgen en mogelijkheden voor uw praktijk. Daar is deze cursus ideaal voor. In één dag ben je weer bijgepraat over alle ontwikkelingen van grofweg het afgelopen jaar. Na de cursus weet je met welke jurisprudentie je rekening moet houden en welke lijn er in de jurisprudentie zit. Je weet wat er veranderd is, wat er gaat veranderen en wat de gevolgen daarvan zijn voor jouw werksituatie.

Voor wie

Deze juridische cursus is bestemd voor personen die een aantal jaren werkervaring hebben op het vakgebied van het omgevingsrecht, waaronder (juridisch) beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening, milieu, bouw en woningtoezicht van rijk, provincie, omgevingsdienst of gemeente. Ook zeer geschikt voor medewerkers van adviesbureaus, projectontwikkelaars en advocatenkantoren.

“Het was weer een genot om de cursus bij te wonen. Na afloop ga je met een goed gevoel weg, omdat je echt wat hebt opgestoken in een korte tijd.”

Het programma

  • Actualiteiten ruimtelijk ordeningsrecht inclusief jurisprudentie
  • Actualiteiten Wet Natuurbescherming en Aanvullingswet natuur
  • Actualiteiten Milieu- en waterrecht: jurisprudentie
  • Omgevingswet: laatste stand van zaken

Docenten

  • mr. R.E. (Robert) Wannink is advocaat ruimtelijk bestuursrecht bij Wannink Advocatuur in Berlicum.
  • mr. E.T. (Eelco) de Jong is advocaat bij Zypp Advocaten in Arnhem.

Wilt u meer informatie?
Download dan onze brochure

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze studieadviseurs?