Brandveiligheid van parkeergarages en duurzame brandstoffen

Bouwen 6 mei 2019

Steeds meer auto’s rijden op elektriciteit en ook waterstof is in opkomst als brandstof. Die auto’s zullen ook geparkeerd moeten worden, zoals in parkeergarages. Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de brandveiligheid van onze parkeergarages? En hoe ontwikkelen branden met waterstof en elektrische aangedreven voertuigen zich?

In Nederland zetten we vol in op verduurzaming van de energievoorziening. Op tal van fronten moeten we van ‘fossiel’ af. Denk bijvoorbeeld aan de gasvoorziening ten behoeve van de verwarming van bedrijven en woningen. Of aan dieselverboden in binnensteden. Duurzamere brandstoffen ter vervanging van benzine en diesel dienen zich al een tijdje aan: personenvoertuigen die rijden op elektriciteit of waterstof. Die auto’s parkeren we natuurlijk ook in parkeergarages. Maar wat betekent deze ontwikkeling voor de brandveiligheid van onze parkeergarages?

In het artikel bespreken de lectoren de nieuwe risico’s van duurzame brandstoffen, de wijze waarop de brandveiligheid in parkeergarages momenteel is geregeld en de brandbestrijding nu en in de toekomst in parkeergarages.

Lees het volledige artikel dat is verschenen in Vexpansie

Brandveiligheid van parkeergagares en duurzame brandstoffen

Bron: Brandveilig.com (23 april 2019)

Bel mij terug

Heeft u vragen en wilt u graag terug worden gebeld door een van onze studieadviseurs?